1. אפשר לקבלה מגרעיני דלעת וחמניות (גולמיים), צנוברים ופיסטוק, מגוון רחב של שמנים צמחיים כגון: שמן זרעי ענבים, שמן זית, שמן בורג', שמן נר לילה, זרעי דומדמניות וערמונים.

השאר – הוא תאי חיידקים שנקרא מיקרוביום, microbiome. כלומר, לכל תא שלנו ישנם כ-10 תאי חיידקים מזנים שונים, כולל גם חיידקים חולניים. בבדיקת צואה מקיפה \ בדיקת פרזיטים ופטריות בעיכול ניתן לזהותם  ובמידה וצורך לטפל בהשפעתם הלא רצויה.

בניהם: רגישות יתר למזון, חוסר איזון של חיידקים, חשיפה למתכות רעילות, מחסור במינרלים ונוטריינטים, שימוש נרחב באנטיביוטיקה ומשככי כאבים. בדיקת צואה מקיפה שופת אור לתפקודה של מערכת העיכול וכמה היא הדרך לטיפול בה בצורה מועילה ביותר.

על ידי בדיקת  צואה פשוטה ואינה חדרנית (M2-PK) ניתן לזהות את הסרטן המעי כמה שנים טרם התגלותו הקולונוסקופיה. 

רמתו בבדיקת צואה מקיפה היא המדד הישיר למצב הנקרא תסמונת המעי הדולף, leaky gut syndrome – האחראי על היווצרות מרבית המחלות כרוניות, כולל מחלות אוטואימוניות, ניווניות ודלקתיות.

הידעתם כי שילוב של וויטמין D יחד עם וויטמין 2K נחשב היום לדרך המועילה ביותר למניעת טרשת עורקים. בעוד כשימוש מוגבר בפחמימות ושמנים צמחיים מעובדים הם גורמי סיכון המוכרים ביותר להתפתחות הבעיה. 

מדוע כשמתעוררים בבוקר כבר מרגישים עייפים, אבל מתקשים להירדם בלילה?… האם אתם יכולים לחיות בלי קפה?… האם מרגישים לחוצים רב הזמן?… האם אנשים מעצבנים אתכם יותר מתמיד?… מדוע מרגישים מותשים אחרי האימונים הרגילים?… האם הצטננויות תכופות יותר ולוקחות יותר זמן?… האם אתם צריכים לצאת לחופשה?… נשמע מוכר?

בשפה פופולרית המצב המתואר נכנה כתסמונת "התשת האדרנלים" שקשורה לחוסר איזון בין הורמוני יותרת הכליה (האדרנל). ליתר הביטחון מומלץ על בדיקה מקיפה של תפקוד האדרנלים
הידעתם כי תפקודה החיוני של בלוטת התריס מושפע הן מרמות ההורמונים שהיא יוצרת בעצמה והן מיחסי גומלין מורכבים בינם ובין הורמונים אחרים, במיוחד אסטרוגנים וקורטיזול. כמו כן, מחסר תזונתי של יוד ובסלניום מחד וחשיפה סביבתית למתכות רעילות (ארסן, כספית וקדמיום וברום) מאידך, עלולים להביא לתת\יתר הפעילות של בלוטת התריס. לצורך זיהוי גורמי סיכון מומלץ לבצע בדיקה הורמונלית מקיפה יחד עם Express
הידעתם כי לתת פעילות של בלוטת התריס (90% בעלת אופי אוטואימוני) ישנה קורלציה (התאמה) גבוהה עם רגישות יתר למזונות מסוימים, במיוחד לגלוטן ודברי חלב. בבדיקת רגישות למזון ניתן לראות איזה מזון מהבא גורם סיכון לפגיעה של בלוטת התריס. בדיקה מקיפה של בלוטת התריס יכולה לסייע להבנת המצב ודרכי טיפול מועילים בבעיה.
התשובה: "הפרת איזון הורמונלי". כיצד מטפלים בו? – מאתרים את הבעיה האינדיבידואלית על ידי בדיקה הורמונלית מקיפה ומתמקדים באיזון המצב.
אם עברת גיל 40, סובלת מגלי חום, מבכיינות ועצבנות יתר, מחוסר סבלנות ומבעיות שינה?… סביר להניח שמדובר בדומיננטיות האסטרוגן “estrogen dominance”. זה מצב, בו האיזון בין אסטרוגן ופרוגסטרון הופר לטובת האסטרוגן ועלול לא רק לעצם את תסמיני גיל המעבר, אלא גם להיות גורם סיכון להתפתחות הגידולים תלויי אסטרוגן, כגון סרטן השד, צוואר הרחם, שכלות. בדיקה הורמונלית מקיפה תעזור לזהות את חוסר האיזו. ולשקול טיפול הורמונלי התחליפי ב bio-identical hormones.
השילוב של כלי אבחנתי זה עם אבחון התסמינים קליניים, מאפשר לא רק לקצר זמן הנדרש להפחתת הסימפטומים, להמעיט תופעות לוואי של כדורים פסיכיאטרים ולטפל במצבים העמידים לטיפול, אלא גם למנוע את ההתלקחויות החוזרות של מחלה נפשית ואפילו להביא אותה לריפוי מלא.
הידעתם כי גילוי מוקדם של הפרת האיזון המינרלים והרעלה במתכות כבדות, אשר אינם מורגשים בשלבים הראשונים, יכול למנוע התפתחות המחלות דלקתיות (טרשת עורקים), ניווניות (מחלת פרקינסון, שיטיון ע"ש אלצהיימר, אוטיזם) ואוטואימוניות (תת-פעילות של בלוטת התריס, דלקת מפרקים שגרונית, סוכרת נעורים). כיצד עושים זאת? – באבחון מהיר ולא פולשני שלוקח רק מספר דקות ונותן תוצאות במקום, ניתן להעריך את הרמות של 20 מינרליים חיוניים ו14 מתכות כבדות ברקמות הגוף. לפרטים על Express Test "".
בדיקת חומצות אורגניות בשתן היא סריקה מדויקת של חילוף החומרים ואינדיקציה לתפקוד הגוף שמוסוות ממבט חיצוני. על אבחון מקיף של 75 חומצות אורגניות בשתן משקף את הפעילות התאית הן ברקמות גופינו והן בעולם החיידקים במערכת העיכול שנכנה מיקרוביום, microbiome.
בדיקת חומצות אורגניות בשתן יכולה להעיד על נוכח הפטריות והעובש וגם על פרזיטים אחרים בעיכול בדיוק רב על ידי גילוי של תוצרי חילוף החומרים שלהם.
בתור מולך עצבי מעורר, היסטמין משפיע בצורה ישירה על המוח ולעתים עלול להגביר מצבי חרדה, אי שקט והפרעות שינה. בנוסף, רמת היסטמין בדם היא האינדיקציה מדויקת דיה ליכולת של המוח ליצור מוליכים עצביים נוספים (כמו דופמין, סרוטונין, אדרנלין וכד') וגם לנבא את תגובה לנוגדי דיכאון אצל מטופלים. בדיקה לרמת היסטמין תעזור להבהיר את הנקודות החשובות האלה.
בהחלט, אם הוא גורם לרגישות יתר של מערכת העיכול, המזהה אותו כזר ואינה מסוגלת לעיכולו בצורה ראויה. מדוע זה קורה? – יש מספר סיבות: רוב המזון כיום נחשף להנדוס גנטי. מטרתו, היא – לגרום למזון להיות עמיד יותר לקוטלי חרקים, עשבים ותנאי הסביבה. תופעת לוואי של ההליך הזה היא – ספיגת יותר של כימיקלים וחומרי הדבר,. אתם מערכת החיסון וניקוי רעלים מאבקים באמצעות תהליך דלקתי מתמשך. האחרון גורם לבעיות בדופן המעי, הידועות כתסמונת מעי דולף. על ידי בדיקת רגישות למזון ניתן לזהות את המזונות "הבעייתיים" ולהימנע משימוש בהם.
הידעתם כי נפיחות בבטן ותחושת חוסר שובע אחרי ארוכה, קשיי ריכוז "ערפול" במוח, משקל עמיד לטיפול וכאבי פרקים, מעי רגיז וכד' עלולים להיות התסמינים של רגישות למזון?
ליקוי בתפקודו של MTHFR עלול להיות אחראי על מחלת לב וכלי דם, כולל סיכון מוגבר לשבץ, פקקת ורידים ועורקים, הפרעות נפשיות (חרדה, דיכאון). בבדיקה גנטית MTHFR ניתן לבדוק האם ישנו פגם באנזים ובאיזו עוצמה.
הידעתם כי נמצאה קורלציה גבוהה בין רמות הנחושת מוגברות בדם ומצבי חרדה, התקפי פאניקה, התנהגות אלימה, הפרעה דו קוטבית, דיכאון ADHD, ואוטיזם? בדיקת נחושת מקיפה יכולה לאפשר או לשלול את העומס הנחושת בסיבה להתפתחות בעיות לעיל.
הידעתם כי לפי המחקרים שהייה במצבי סטרס כרוני הרבה יותר הרסנית מאשר חשבו קודם. היא אחראית על פגיעה עמוקה בהליכים הורמונליים ומטבוליים בכל הגוף ומעוררת התפתחות מחלות אוטואימוניות, דלקתיות וניווניות.
הידעתם כי עודף קורטיזול עלולה לגרום להצטברות השומן, בעיקר בציר המרכזי של גוף.
הידעתם כי חומצת שומן גאמה-לינולנית, (GLA) gamma-linolenic acid היא אחד נוגדי סרטן המועילה ביותר. אפשר לקבלה מגרעיני דלעת וחמניות (גולמיים), צנוברים ופיסטוק, מגוון רחב של שמנים צמחיים כגון: שמן זרעי ענבים, שמן זית, שמן בורג', שמן נר לילה, זרעי דומדמניות וערמונים.
הידעתם כי חגורת שומן מותנית, עייפות כרונית, חוסר סבלנות, וכמהה לשוקולד\מלוחים עלולים להיות תסמינים של תפקוד ירוד של יותרת הכליה.
הידעתם כי לפי מיקום של אגירת שומן (מותני, בטני, כללי וכד') ניתן להעשיר מהו האיבר בגוף (בליטת התריס, יותרת הכליה, כבד, שכלות) שאינו מתפקד בצורה ראויה.
הידעתם כי כ-40% מהאוכלוסייה סובלת, במידה זו או אחרת, מירידה ברמת ההורמונים של בלוטת התריס. אצל נשים מבוגרות וקשישים השכיחות של ההפרעה אפילו יותר גבוהה.
הידעתם כי במקביל לירידה הורמונלית משמעותית בגיל המעבר, רמת האסטרוגן נשארת גבוהה מדי ביחס לרמת פרוגסטרון. חוסר איזון בין ההורמונים האלה נמצא בבסיס של מרבית התסמינים של גיל המעבר: גלי חום, שטיפות זעה ליליות, עצבנות, חוסר סבלנות וכד'.
הידעתם כי נמצא במחקרים עדכניים, שהגורם הנפוץ ביותר ליתר השומנים בדם ולכבד שומני הוא שימוש מוגבר בפחמימות. בעוד כלא נמצא בסיס מדעי מובהק מספיק לקשר בין צריכת השומן בכלל ושומן מין החי בפרט, ובין השמנה. הוסכם לאחרונה שקשר זה היה אסוציאטיבי יותר מאשר ודאי.
הידעתם כי מדידת טמפרטורת הגוף ברגע התעוררות יכולה להיות אינדיקציה מדויקת דייה למצב חילוף החומרים בגוף.
הידעתם כי קורטזול (הורמון של סטרס) מעלה את סף הנאה וסיפוק מאוכל. לכן, לעיתים קרובות במצבי סטרס אנו אוכלים הרבה יותר בכדי להגיע למצב של שובע מאשר היינו צריכים, לו לא היינו במצב של לחץ.