מאזנים את ההורמונים
ויורדים במשקל
מהם אנטי-נוטריינטים
פולי הסויה, כמו גם רוב הדגנים, קטניות, אגוזים, גרעינים וזרעים משלבים לתוכם מרכיבים הנקראים אנטי- נוטריינטים (anti-nutrients).
לקטגוריה הזו שייכים חומרי המזון הבאים:
לקטינים lecktins)). עלולים לפגוע בתאי הבטנה של המעי (enterocytes) ולגרום למעי דולף (leaky gut). בנוסף , הם יכולים לגרות תגובות אוטואימוניות.
חומצה פיטית (phytic acid). מהווה את מאגר הזרחן והאנרגיה זמינה לתהליך הגדילה. עם זאת, היא מעכבת ספיגה של מינרלים רבים, במיוחד אבץ וברזל, אך גם מגנזיום וסידן.
ברוב בעלי החיים\בני אדם אין יצור של האנזים פיטז (phytase) שמפרק ומנטרל את חומצה פיטית. צריכת יתר של חומצה פיטית עלולה להיות אחראית לא רק לאנמיה על רקע חוסר ברזל ומחסור באבץ, אלא אף גלגרום לחוסר בניאצין (ויטמין B3). השריה, הנבטה ובישול תורמים להתפרקותה חלקית. בכמויות קטנות, לחומצה הפיטית השפעתה זניחה על העיכול והיא פועלת כנוגד חמצון.
יש לציין שחיידקים פרוביוטיים נמצאו כמייצרים את האנזים phytase. אנזים זה מנטרל ומפרק כאמור את ה- phytic acid. לכן בנוסף להשריה והנבטה, גם חיידקים פרוביוטייים הם אמצעי חשוב להגברת ספיגה של מינרלים, במיוחד בקרב אנשים שצורכים כמות רבה של קטניות וגרעינים למיניהם.
ספונינים הם קבוצה מגוונת של חומרים מזינים הנמצאים במרבית צמחים. הם עמידים לעיכול ועשויים להגביר את חדירות המעי ומובילים לבעיות בריאותיות.
הפתרון המועיל להפחה\נטרול השפעתם של אנטי- נוטריינטים, הוא: להשתמש בהשרייתם, ובהנבטתם לפני הבישול או בתסיסתם.