מדובר בתחום רחב המאופיין ביכולתו של הפרט לחיות באיזון והרמוניה בין עולמו הפנימי לבין מציאות החיצונית המוכתבת על ידי הסביבה.

למרבה הצער, למונח 'בריאות הנפש' ישנה גם קונוטציה שלילית שבאה לידי ביטוי בסטיגמה של חולה נפש. המצב נוצר על רקע היסטורי ארוכת שנים כאשר התחום של חולי נפשי היה אפל, מסוכן ומסתורי בחלקו הגדול עקב היעדר כלים לאבחון וטיפול אולם במצבים אלה. 

כיום, בריאות הנפש הוא אחד מתחומי הרפואה (פסיכיאטריה) אשר ממשיך להשתכלל עם פריצות דרך מדעיות. המסר של פסיכיאטריה מודרנית הוא ברור וחד משמעי: אף אחד לא צריך להישאר לבד בהתמודדותו עם בעיה נפשית, אלא זכאי לטיפול נגיש, יעיל ומקצועי. 

הגישה המדעית רואה את הנפש לא כאובייקט מופשט ובלתי ממוקם, אלא כחלק אינטגרטיבי ממערכת העצבים המרכזית הנחשבת למערכת מאורגנת ומשוכללת המכתיבה את פעילותינו במציאות.

מה הם גורמים שעלולים להזיק לבריאות הנפשית?

בראש ובראשונה אורח חיים לא בריא. המורכב מהגורמים הבאים:

מה הם גורמים האמורים לסייע לשמירת בריאותינו הנפשית?

ניתן לראות שהמשימה היא פשוטה וניתנת לביצוע של כל אחד שרוצה להיות חלק פעיל בשמירה על בריאותו. מניסיוני, התוצאות הן הרבה יותר מהירות ואיכותיות אם המטופל הופך לשותף בברית הטיפולית  ולא רק מצפה להשפעת התרופה.

בגישתי כרופאה פסיכיאטרית וכפסיכותרפיסטית אני מתמקדת במימוש, הרחבה ופיתוח המשאבים הגלומים בכל אדם המכוונים להתפתחות ויצירה. העבודה הטיפולית המשותפת עם המטופל מנווטת לחיזוק תפקודו התקין ולהתמודדות יעילה עם דרישות המציאות.

כיצד אתם יכולים להיעזר?

שילוב של ידע וניסיון מקצועי בתחום הפסיכיאטריה ופסיכותרפיה, יחד עם שימוש בהדרכה אינדיבידואלית לאימוץ של אורח חיים בריא ויישום של הישגים עדכניים של הרפואה האינטגרטיבית הופכת את שיטת עבודה של דר' מרנזון לייחודית ומועילה.